HomeNieuwsEigen nieuwsBIOINITIATIVE 2012 rapport met nieuwe waarschuwingen voor draadloze communicatie

BIOINITIATIVE 2012 rapport met nieuwe waarschuwingen voor draadloze communicatie

Bio Initiative logo

De Bioinitiaive werkgroep heeft ter opvolging van hun eerdere onderzoek in 2007, nu in 2012 opnieuw een rapport uitgebracht. In dit nieuwe rapport wordt een overzicht gegeven over 1800 nieuwe studies op het gebied van elektromagnetische velden/straling met betrekking tot gezondheid.

Deze werkgroep bestaande uit 29 vooraanstaande wetenschappers en gezondheids-experts komen tot de conclusie dat o.a.:

- er een consistent patroon is te zien met betrekking tot het risico van hersentumoren (glioma, acoustic neuroma)
- tientallen studies het mobiele telefoon gebruik linken aan sperma-schade, onvruchtbaarheid
- er een plausibele kans is dat EM-velden een factor zijn in de toename van autisme
- het gebruik van mobiele apparaten door zwangere vrouwen invloed kan hebben op de ontwikkeling van het brein van de foetus. Dit kan lijden tot: hyperactiviteit en leer- en gedragsproblemen

David O. Carpenter, een  co-editor van dit 2012 rapport zegt hierover:

Er is nu veel meer bewijs zichtbaar van risico's van de gezondheid van miljarden mensen wereldwijd. De status quo is niet acceptabel meer.

- nieuwe veiligheids-standaarden dringend nodig zijn om de blootstelling van EM-velden, die almeer in het dagelijks leven van de mensen voorkomen, te verminderen.
- de gezondheids-situatie waarin we nu zitten aanmerkelijk slechter is dan in 2007 werdt gedacht
- er in 2012 meer en meer bewijs is dat EM-velden DNA beschadigen, de DNA reparatie beinvloeden, bewijs van toxicitiet voor de menselijke genen en een negatief effect op het zenuwstelsel hebben.

quote uit het rapport:

"No argument for no-action can be persuasive now¨.

Meer info: www.bioinitiative.org

Wireless Info bestaat uit een groep ouders, grootouders, leraren, wetenschappers en zakelijke professionals uit verschillende branches en met verschillende achtergronden. We geven informatie over de relatie tussen gezondheidsklachten en elektromagnetische straling. Daarbij proberen we op transparante, onderbouwde en kritische wijze bedrijven, overheden en instellingen te wijzen op het feit dat men de gevaren van draadloze technologie bijzonder onderschat.

Ga naar boven