HomeNieuwsVan andere mediaUpdate: Experiment Deense scholieren (2)

Update: Experiment Deense scholieren (2)

cress-studentsEen aantal Deense scholieren voerden een experiment uit dat de aandacht trok van de internationale onderzoeksgemeenschap.

De scholieren wilden de invloed nagaan van elektromagnetische straling op tuinkers.

Update: Met Nederlandse vertaling van dit, goed onderbouwde, onderzoeksrapport

Zes bakjes tuinkers liet men in een klaslokaal ontkiemen zonder WiFi-routers in de nabijheid en zes bakjes in een klaslokaal net naast twee WiFi-routers. De klaslokalen waren voor de rest identiek (zonlicht etc.) en alle bakjes kregen evenveel water.

De resultaten waren opvallend en de scholieren hadden niet verwacht zo'n duidelijke verschillen te zien. De tuinkers naast de WiFi-routers ontkiemde gewoonweg niet, terwijl de andere tuinkers een normale ontwikkeling vertoonde.

De scholieren ondervonden zelf reeds concentratie- en slaapproblemen die volgens hen te wijten zijn aan EM straling.

Met hun onderzoek wonnen de meisjes een prijs in een wedstrijd voor jonge onderzoekers.

Nederlandse vertaling van dit onderzoek:  HIER

 

 

http://www.c4st.org/news/item/what-s-happening-around-the-world/danish-students-attract-international-attention-with-cress-and-wifi-experiment.html

http://www.geek.com/science/school-experiment-discovers-garden-cress-wont-germinate-near-a-router-1555577/

 straling

 Links de normale tuinkers, rechts de tuinkers die is geplaatst vlak naast een Wifi-router

Wireless Info bestaat uit een groep ouders, grootouders, leraren, wetenschappers en zakelijke professionals uit verschillende branches en met verschillende achtergronden. We geven informatie over de relatie tussen gezondheidsklachten en elektromagnetische straling. Daarbij proberen we op transparante, onderbouwde en kritische wijze bedrijven, overheden en instellingen te wijzen op het feit dat men de gevaren van draadloze technologie bijzonder onderschat.

Ga naar boven