HomeNieuwsVan andere mediaMobiele telefoon en borstkanker

Mobiele telefoon en borstkanker

Ibreastcancern een reportage van een Canadese nieuwszender KTVU news wordt aandacht gegeven aan een link tussen het dragen van de mobiele telefoon in de BH en het krijgen van borstkanker.

Borstkanker-specialisten vinden dat dit een zeer realistische link is en roepen op om geen mobiele telefoons op het lichaam te dragen.

 

Ook wordt een toename gezien bij mannen met borstkanker welke gelinkt wordt aan het dragen van de telefoon in de borstzak.

Enkele jaren geleden werd deze link ook al opgemerkt. Vooral bij vrouwen is een duidelijke stijging te zien welke waarschijnlijk komt doordat er in de meeste BH's een metalen 'frame' zit welke als antenne kan gaan werken.

Ook wordt in deze reportage ingegaan op de waarschuwingen van de mobiele telefoon fabrikanten. Deze zijn te lezen in het vorige artikel hier op wirelessinfo.

Blijkt dus wel dat deze waarschuwingen dus niet voor niets zijn !

 

Deze reportage is te zien op: http://www.ktvu.com/videos/news/special-report-keeping-cell-phone-in-bra-may-lead/vhPF8/

Wireless Info bestaat uit een groep ouders, grootouders, leraren, wetenschappers en zakelijke professionals uit verschillende branches en met verschillende achtergronden. We geven informatie over de relatie tussen gezondheidsklachten en elektromagnetische straling. Daarbij proberen we op transparante, onderbouwde en kritische wijze bedrijven, overheden en instellingen te wijzen op het feit dat men de gevaren van draadloze technologie bijzonder onderschat.

Ga naar boven