HomeNieuwsVan andere mediaGrootste onderwijsvakbond Canada: "erken gevaar straling"

Grootste onderwijsvakbond Canada: "erken gevaar straling"

ETFODe vakbond voor basisschoolleraren van Ontario (ETFO) heeft tijdens een jaarlijkse bijeenkomst besloten dat mobieltjes van leerlingen tijdens de les uitgeschakeld en opgeborgen moeten worden.

De bond wil daarnaast dat straling van mobiele telefoons en wifi wordt erkend als mogelijk gevaar op de werkplek.

“Wij maken ons zorgen om de gezondheid en veiligheid van onze leden, met name vrouwen,” zei lerares Sandra Wash tijdens een presentatie.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) concludeerde in 2011 dat mobiel bellen mogelijk kankerverwekkend is, vooral voor kinderen. De WHO plaatst mobiel bellen in dezelfde categorie als DDT en uitlaatgassen.

Schoolbesturen kunnen niet langer zeggen dat wifi veilig is. Zowel mobieltjes als wifi werden door telecombedrijven op de markt gebracht zonder dat er een veiligheidsonderzoek aan vooraf was gegaan.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

De ETFO, de grootste onderwijsvakbond in Canada, stemde ook over een voorstel om wifizenders in het plafond van klaslokalen te verbieden. Wifi is schadelijk voor kinderen. Blootstelling aan microgolven afkomstig van wifi kan leiden onvruchtbaarheid, hartritmestoornissen, leerstoornissen, gedragsveranderingen, leukemie en kanker.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Bron: Newswire.ca

Wireless Info bestaat uit een groep ouders, grootouders, leraren, wetenschappers en zakelijke professionals uit verschillende branches en met verschillende achtergronden. We geven informatie over de relatie tussen gezondheidsklachten en elektromagnetische straling. Daarbij proberen we op transparante, onderbouwde en kritische wijze bedrijven, overheden en instellingen te wijzen op het feit dat men de gevaren van draadloze technologie bijzonder onderschat.

Ga naar boven