HomeNieuwsVan andere mediaBelgie verbiedt kinder mobieltje

Belgie verbiedt kinder mobieltje

546845In België wordt over zes maanden de verkoop van speciale kindermobieltjes aan jonge kinderen verboden. Ook reclame voor gsm's en smartphones gericht op kinderen onder 13 jaar mag over een half jaar niet meer.

Het verbod is een initiatief van de ministers Onkelinkx van Volksgezondheid en Vande Lanotte van Consumentenzaken. De wet is inmiddels in het Staatsblad gepubliceerd.

Het is een voorzorgsmaatregel, bedoeld om jonge kinderen te beschermen tegen straling die mobieltjes zouden veroorzaken.


Elektromagnetische energie

Wetenschappers discussiëren al jaren over de vraag of de elektromagnetische energie die een gsm uitstraalt gevaarlijk is voor de volksgezondheid. In 2011 vond het Internationaal Agentschap voor Onderzoek naar Kanker (IARC) "beperkt bewijs" voor de stelling dat die straling mogelijk kankerverwekkend is.

De Belgische ministers nemen het zekere voor het onzekere, omdat kinderen mogelijk gevoeliger zijn voor de straling dan volwassenen.

 

(Brontekst: Nos.nl )

http://nos.nl/artikel/546844-belgie-verbiedt-kindermobieltje.html

Wireless Info bestaat uit een groep ouders, grootouders, leraren, wetenschappers en zakelijke professionals uit verschillende branches en met verschillende achtergronden. We geven informatie over de relatie tussen gezondheidsklachten en elektromagnetische straling. Daarbij proberen we op transparante, onderbouwde en kritische wijze bedrijven, overheden en instellingen te wijzen op het feit dat men de gevaren van draadloze technologie bijzonder onderschat.

Ga naar boven