HomeNieuwsVan andere mediaAmerikaanse Academy van Kindergeneeskunde geeft waarschuwing

Amerikaanse Academy van Kindergeneeskunde geeft waarschuwing

aap3De American Academy of Pediatrics heeft eerder al in 2013 een dringende aanbeveling gedaan om het gebruik van mobiele apparaten (zoals smartphones) drastisch te beperken. Dit geldt met name voor kinderen en zwangere vrouwen.

In een recent artikel in "Today.com" en in op televisiezender NBC wordt hier nogmaals aandacht aan besteed.
Het lijkt er op dat, langzaam maar zeker, dit onderwerp al breder wordt opgepakt door de US-media.

 

In ondergenoemde artikel en video van NBC wordt ook ingegaan op de kritieken die er zijn op de veiligheidsnormen. Ook wordt gekeken naar de simplistische manier hoe een veiligheidsmeting wordt gedaan.

Door middel van een kortstondige meting aan een met vloeistof gevuld model van een menselijk hoofd / bovenlichaam wordt bepaald of een smartphone voldoet aan de veiligheidsnorm of niet.  Het meten van een maximale temperatuurstijging in dit model is feitelijk de enige variabele waarnaar gekeken wordt om een mobiele telefoon veilig te bevinden.

Volgens vele wetenschappers is deze wijze van meten veel te simplistisch en doet deze geen recht aan de vele elektrochemische processen die zich voordoen in de hersenen/ het lichaam. Al kleine verstoringen van deze elektrochemische processen kunnen grote gevolgen hebben voor het functioneren van het lichaam met name als deze verstoring langdurig is.

zie ook op deze website: Frequently Asked Questions (FAQ)

 

Het artikel met ingesloten videobestand is te vinden op:

http://www.today.com/health/pediatricians-new-warning-limit-childrens-exposure-cellphones-t53541

 

De in 2013 opgemaakte aanbeveling van de AAP aan de FCC (Federal Communications Commission) is te lezen op:

http://apps.fcc.gov/ecfs/document/view?id=7520941318

 

Wireless Info bestaat uit een groep ouders, grootouders, leraren, wetenschappers en zakelijke professionals uit verschillende branches en met verschillende achtergronden. We geven informatie over de relatie tussen gezondheidsklachten en elektromagnetische straling. Daarbij proberen we op transparante, onderbouwde en kritische wijze bedrijven, overheden en instellingen te wijzen op het feit dat men de gevaren van draadloze technologie bijzonder onderschat.

Ga naar boven