HomeNieuwsVan andere media2001: Telecombedrijven vragen patenten aan voor stralingsbescherming

2001: Telecombedrijven vragen patenten aan voor stralingsbescherming

protecIn 2001 zijn door meerdere telecombedrijven patenten aangevraagd voor stralingsafschermings van de EM-velden afkomstig van mobiele telefoons.

Volgens deze patenten moet deze afscherming bescherming geven tegen hersentumoren.

 

 

Engineers van de drie grootste mobiele telefoonfabrikanten: Nokia, Ericsson en Motorola hebben meerder componenten ontworpen om de gebruikers af te schermen tegen de EM-velden afkomstig mobiele telefoons.

Een Nokia-patent uit 2001 suggereerd dat continu blootstelling aan de EM-velden afkomstig van de mobiele telefoon kan leiden tot de ontwikkeling van een malignant tumour.

 

 

Bij de telecombedrijven is al minimaal 15 jaar bekend dat de blootstelling aan EM-velden schadelijke effecten kunnen hebben. Echter zijn, tot dusver, geen effectieve afschermende componenten bekend die gebruikt worden in telecomproducten welke afdoende bescherming bieden.

Het bestaan van mogelijke schadelijke effecten worden door de telecombedrijven niet of nauwelijks gecommuniceerd naar de gebruikers. Wel hebben telecombedrijven in de handleiding aanwijzingen gegeven hoe de telefoon te gebruiken en bepaalde afstandsadviezen gegeven.

De telecombedrijven hebben dus geen afschermende maatregelen voor de gezondheidssbescherming van de consument genomen maar hebben voor hunzelf een jurisdische bescherming genomen tegen mogelijke aansprakelijkheid.

 

In een krantenartikel van juni 2001 wordt dit onderwerp besproken:

https://www.flickr.com/photos/vigilant_citizen/6855819533/

 

 

 

 

 

 

 

Wireless Info bestaat uit een groep ouders, grootouders, leraren, wetenschappers en zakelijke professionals uit verschillende branches en met verschillende achtergronden. We geven informatie over de relatie tussen gezondheidsklachten en elektromagnetische straling. Daarbij proberen we op transparante, onderbouwde en kritische wijze bedrijven, overheden en instellingen te wijzen op het feit dat men de gevaren van draadloze technologie bijzonder onderschat.

Ga naar boven