HomeNieuwsVan andere mediaFranse overheidsinstantie waarschuwt voor gebruik smartphones, tablets etc.

Franse overheidsinstantie waarschuwt voor gebruik smartphones, tablets etc.

franceOp 8 juli 2016 heeft het Franse nationale agentschap (van o.a.gezondheidszorg en milieu) een nieuw rapport gepubliceerd genaamd "Radiofrequency Exposure and the Health of Children"

In dit rapport wordt een dringende aanbeveling gedaan om, voor kinderen, het gebruik van draadloze apparatuur als smartphones, tablets, wifi onmiddelijk drastisch te verminderen.

 

 


Naast deze dringende aanbeveling wordt in het rapport van de French National Agency of Health Security of Food, Environment and Labour (ANSES) tevens erkent dat de huidig geldende veiligheidsnormen niet toereikend zijn om afdoende bescherming te bieden.

Er wordt in het rapport dan ook gepleit voor strengere veiligheidsnormen welke voldoende rekening houdt met de bescherming van kinderen.

Meer (Engelstalige) info over dit rapport is te vinden op:
http://www.digitaljournal.com/pr/3001486

 

 

Wireless Info bestaat uit een groep ouders, grootouders, leraren, wetenschappers en zakelijke professionals uit verschillende branches en met verschillende achtergronden. We geven informatie over de relatie tussen gezondheidsklachten en elektromagnetische straling. Daarbij proberen we op transparante, onderbouwde en kritische wijze bedrijven, overheden en instellingen te wijzen op het feit dat men de gevaren van draadloze technologie bijzonder onderschat.

Ga naar boven