HomeNieuwsVan andere mediaStijging aantal gevallen van schildkliertumoren

Stijging aantal gevallen van schildkliertumoren

thyroidOnlangs is er een wetenschappelijk artikel uitgekomen welke de relatie onderzoekt tussen de sterke stijging van het aantal schildkliertumoren en de explosieve stijging van het mobiele telefoon gebruik.

In de V.S. wordt bijvoorbeeld een stijging gezien van (2002-2012):  174%

 

Van de schildklier is bekend dat deze gevoelig is voor ioniserende straling ( bijv. radioactiviteit).
Onduidelijk is nog of deze schildklier ook gevoelig is voor niet-ioniserende straling (bijv. UMTS, Wifi enz)

In deze studie blijkt een sterke stijging gaande te zijn van het aantal schildkliertumoren welke in gelijke tred loopt met de grootschalige introductie van mobiele telefoons.

Antenne plaatsing

Bij de, oude, GSM-toestellen is de antenne aan de bovenzijde van het toestel geplaatst hierdoor krijgt met name het gebied rondom het oor de hoogste stralingsbelasting.

Bij de, nieuwe, Smartphone toestellen is vaak de antenne aan de onderkant geplaatst. Hierdoor krijgt met name het gebied rondom de nek (schildklier) de hoogste stralingsbelasting.

 

hardell thyroid fig10-e1476796851138

 

Is deze wijze van antenneplaatsing een reden van het stijgend aantal schildkliertumoren?


Een verslag van deze studie is te vinden op:

http://www.stralskyddsstiftelsen.se/2016/10/doctors-confirm-thyroid-cancer-is-increasing-rapidly-in-sweden/

Wireless Info bestaat uit een groep ouders, grootouders, leraren, wetenschappers en zakelijke professionals uit verschillende branches en met verschillende achtergronden. We geven informatie over de relatie tussen gezondheidsklachten en elektromagnetische straling. Daarbij proberen we op transparante, onderbouwde en kritische wijze bedrijven, overheden en instellingen te wijzen op het feit dat men de gevaren van draadloze technologie bijzonder onderschat.

Ga naar boven