HomeNieuwsVan andere mediaOnderzoek gebruik sociale media en smartphones

Onderzoek gebruik sociale media en smartphones

phone schoolDUO Onderwijsonderzoek & Advies heeft onlangs een Rapportage uitgebracht:
"Onderzoek gebruik sociale media en omgang met smartphones in het voortgezet onderwijs"

Naast de gezondheidseffecten die hier vaak worden besproken zijn er nog diverse andere effecten te associeren met smartphone gebruik. Welke de kwaliteit van het onderwijs duidelijk kunnen beinvloeden.Pagina 11

De voorgelegde negatieve gevolgen van het sociale mediagebruik onder leerlingen, worden vaak herkend door de docenten; voor alle genoemde aspecten geldt dat deze door minimaal 32% van de bevraagde docenten herkend worden.

Vooral afgenomen concentratievermogen (77%) en afgenomen oplettendheid in de les (68%) wordt vaak herkend, maar ook onrust in de lessen (46%) en het niet op tijd af hebben van huiswerk (42%).


http://www.duo-onderwijsonderzoek.nl/wp-content/uploads/2017/12/Rapportage-Sociale-mediagebruik-en-smartphones-in-het-VO-14-december-2017.pdf

Wireless Info bestaat uit een groep ouders, grootouders, leraren, wetenschappers en zakelijke professionals uit verschillende branches en met verschillende achtergronden. We geven informatie over de relatie tussen gezondheidsklachten en elektromagnetische straling. Daarbij proberen we op transparante, onderbouwde en kritische wijze bedrijven, overheden en instellingen te wijzen op het feit dat men de gevaren van draadloze technologie bijzonder onderschat.

Ga naar boven