Update: inmiddels zijn er veel betere toestellen te koop. De EDS78S die op de website staat is zo'n voorbeeld en gaat t/m 8 gHz.

Veel mensen zouden wel graag willen weten hoeveel straling zij nu in huis hebben, maar hebben geen meetapparatuur. Dat probleem had ik ook. Het kopen van meetapparatuur is in mijn ogen de eerste stap in een bewustwordingspoces. 

Doelstelling: 

Als het even kon wilde ik een meter aanschaffen van maximaal 100 euro. Deze moest redelijk nauwkeurig zijn en met cijfertjes en lichtjes de intensiteit van de straling aan kunnen geven. Hij moest niet te groot zijn en van goede kwaliteit. 

E-Bay: 

Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij deze firma die via Ebay zijn waren verkoopt. 

Stralingsmeter ED25G

Na wat rondneuzen heb ik het bovenstaande model besteld.  Mijn meter was binnen een week binnen. Dus een erg goeie service. Ze hebben me zelfs geholpen bij het zoeken naar omrekentabel (van mW/m2 naar Vm). Al met al een prima aankoop. 

De werking: 

Hij werkt op een 9V blokje en gaat daarop redelijk lang mee. Het leuke is dat hij zowel magnetische (mT) 50Hz tot 50KHz als elektrische velden (mW/m2)  100 MHz tot 3 GHz kan meten. Dus je kunt er ook WiMax mee meten. Hoe prezies hij is weet ik niet en dat interessant me ook niet. Hij wordt gebruikt om vergelijkingen te maken tussen locaties. En dat gaat prima. Voor een nauwkeurige meting kun je toch beter hulp inroepen van een professional. De apparatuur die zo iemand heeft kost duizenden euro's.