Het is zover! Mobiele telefonie heeft dezelfde status als roken.

Voortaan moet er in Israël op ieder verkocht mobieltje de tekst staan:

”Pas op – Het Ministerie van Gezondheid wijst erop dat veelvuldig gebruik van dit apparaat zowel als het dragen ervan op het lichaam het risico op kanker kan vergroten, vooral bij kinderen”.

Er is een nieuwe stap gezet in de acceptatie van de relatie tussen gezondheidsklachten en straling. Dit keer is het Israël die deze eer toekomt. Eerder al wilde Israël eenzelfde strategie als Frankrijk gaan hanteren op scholen. Dat betekent zoveel als dat GSM’s verboden zouden zijn. Helaas heeft dat het niet gehaald. Maar nu is er dus wederom nieuws en deze keer is de wet wel volledig aangenomen.

Maar wacht eens even. Waarom horen we hier in Nederland niets van en waarom waarschuwen wij de gebruikers van een mobiele telefoon niet? Die vraag is door mij en andere ervaringsdeskundigen al zo ontzettend vaak gesteld. Nog nooit is daar echt een antwoord op gekomen. Wij in Nederland zijn zo nuchter dat we liever onze kinderen dood laten gaan aan kanker dan ze te beschermen. We zijn zo matgeslagen door alle reclames over iPads en mobiele speeltjes, dat we de gevaren ervan niet eens meer willen horen. Het doet mij denken aan het volgende. Als ouders van een kind van 11 wordt je geadviseerd om al met een kind over roken te praten voordat het naar de middelbare school gaat. Anders is het kind letterlijk doof voor jouw verhalen over de gevaren. Wanneer zou het dan een goed moment zijn om te beginnen over de gevaren van deze draadloze speeltjes? Voor hun geboorte misschien? Daar gaan we inmiddels wel hard naar toe met de huidige samenleving.

Het zal mij echt benieuwen hoe lang wij het in Nederland nog kunnen veroorloven om onze huidige waanvoorstelling vol te houden. Moeten eerst alle landen om ons heen maatregelen hebben genomen voordat wij durven? Daar begint het namelijk sterk op te lijken. Wat kost dit grapje ons eigenlijk al aan zorgkosten? Daar zou eens snel onderzoek naar moeten worden gedaan.

Bron: http://www.lexpress.fr/actualite/sciences/sante/israel-attention-telephoner-tue_1093124.html