Op de verpleegafdelingen van oncologie en maag-, darm- en leverziekten kunnen patiënten sinds kort kosteloos gebruik maken van een iPad. Die iPads zijn door de Rotary Hoorn ter beschikking gesteld. Rotary Hoorn: “Met de iPads dragen wij bij aan een beter en sneller herstel van patiënten, omdat zij minder snel uit hun dagelijkse ritme raken en via dit apparaat een eigen vorm van ontspanning kunnen selecteren.”

Met een iPad in bed
Patiënten kunnen de iPad gebruiken om contact te houden met familie en vrienden. Dankzij de internettoegang is het ook eenvoudig om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de buitenwereld. Uit de eerste resultaten blijkt dat de patiënten erg blij zijn met deze nieuwe service.

Veilig en schoon
Hugo Keuzenkamp, bestuurder van het Westfriesgasthuis, is blij met dit gebaar van de Rotary. "Het steunt de binding van het Westfriesgasthuis met de West-Friese gemeenschap, en helpt patiënten om zich thuis te voelen in ons ziekenhuis. Wij zijn dan ook blij dat dit door de Rotary mogelijk is gemaakt en gaan kijken of het breder in het ziekenhuis kan worden toegepast.” De iPad is een tablet die toegang biedt tot e-mail, websites, sociale netwerken en online dagbladen. Ook kan er via de iPad muziek worden geluisterd en tv worden gekeken. De iPad voldoet aan de strenge hygiënische eisen en na gebruik worden alle instellingen en gegevens weer gereset, zodat niemand gegevens kan terugvinden van het gebruik door de vorige patiënt.

ipad-cheque.ashx

V.l.n.r. Hugo Keuzenkamp (Westfriesgasthuis), Martien Dekkers,
Steef Stumpel en Carla Buijsman (alledrie Rotary Hoorn).

Bron: http://www.westfriesgasthuis.nl/nl-NL/nieuws/ipads.aspx