98035 originalDe afgelopen weken komen er steeds meer reacties binnen van scholen dit zich aangevallen voelen. Zij beweren dat Wi-Fi straling helemaal geen schadelijke effecten met zich meebrengt en dat ouders die met stralingsmeters op scholen rondlopen niet goed wijs zijn.

Wij kunnen daar kort en krachtig op antwoorden. Bewijzen jullie maar dat de straling van Wi-Fi niet schadelijk is voor de gezondheid. Tot die tijd gaan wij door en komen we als ouders op voor de rechten van onze kinderen. Namelijk onderwijs in een school die niet zwaar belast is door straling. Als jullie daar moeite mee hebben, dan raden we jullie aan om zelf actie te ondernemen, want wij zullen door blijven gaan met onze acties tot we gehoord worden.

Als we kijken naar het buitenland, is te zien dat ouders uiteindelijk erg succesvol zijn met hun acties. In Canada zijn er al meerdere scholen die hun Wi-Fi netwerken hebben verwijderd. Andere scholen worden daar dagelijks door ouders op aangesproken. Het verleden leert ons dat je leugens lang kunt verbergen, maar als de maatschappelijke druk maar groot genoeg wordt, deze toch aan het licht komen.

Wij zijn blij dat scholen zich bekeken voelen. Het zou tijd worden ook. Jullie verpesten onze jeugd door de leugens van de telecomindustrie na te praten. Het is tijd dat jullie wakker worden en dat we met z’n alleen een oplossing gaan bedenken voor dit almaar groter wordende probleem.

Speciaal voor de uitzending van Zembla van vanavond zijn er posters gemaakt. Deze posters zullen op scholen worden uitgedeeld. U kunt hier zelf ook aan meehelpen.

Poster downloaden

Het getoonde shirt kan worden besteld via deze link: http://radiationeducation.wordans.com/my/boutique