ipad kinderenHet is de droom van elke fabrikant om zo jong mogelijke kinderen met jouw product te laten spelen. Want jong geleerd is oud gedaan. Zo gaat het ook met de nieuwe Steve Jobs basisscholen. Deze basisscholen maken van zeer jonge kinderen Apple verslaafden. Kinderen worden zogenaamd voorbereid op de toekomst doordat ze met een tablet leren werken. Dit is een typisch geval van het inzetten van techniek als doel in plaats van als middel.

Dit soort inmenging van de industrie in het onderwijs is totaal onwenselijk omdat de belangen van beide partijen compleet verschillen. Het belang van een onderwijsinstelling zou moeten zijn "het bieden van kwalitatief hoogwaardig onderwijs in een veilige omgeving. Hier wordt per definitie niet aan voldaan omdat deze tablets een draadloos netwerk vereisen. Al in 2010 heeft de Raad van Europa, die lange termijn risico's voor de gezondheid in kaart brengt, gewaarschuwd dat we mobiele telefoons en Wi-Fi (draadloze netwerken) uit scholen zouden moeten weren. Met deze waarschuwing is tot op heden niet veel gedaan behalve in Frankrijk. Daar is men zeer actief met het beschermen van kinderen tegen de invloeden van de industrie.

Wij doen een oproep aan de ouders van kinderen van andere Steve Job scholen om zich te gaan verweren. Uw kind zit in het vervolg vijf dagen per week vol in de elektromagnetische straling. Wat dit op langere termijn voor een gevolgen zal hebben is nog onbekend, maar de tekenen zijn niet zo rooskleurig. Op deze website is meer dan genoeg informatie te vinden over wat de invoering van al deze draadloze technologie in andere landen teweeg heeft gebracht.  Ook hier was de industrie de aangever van het feit dat de scholen met de tijd mee zouden moeten gaan. Daar heeft men zeer veel spijt van de beslissing om het gewone netwerk te vervangen door een draadloos netwerk.

Ouders, bezint, eer ge begint.