VUmc-CCA-logo-365In duizenden "korte termijn" onderzoeken wordt in de conclusies de bezorgdheid aangegeven over deze aangetoonde effecten voor de lange termijn.

Hebben deze onderstaande berichten een link met deze elektrosmog of zijn er andere oorzaken te noemen?

1. Snelle toename hoofd-halskanker     2. Kanker bij honden en katten neemt fors toe

 

Snelle toename hoofd-halskanker
door Arianne Mantel
AMSTERDAM -

Om het alarmerend groeiend aantal patiënten met hoofd-halskanker tegen te gaan, moeten mensen alert worden op de symptomen in de beginfase. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om een drie weken aanhoudende heesheid, keelpijn of moeite met slikken.

Dat stelt prof. C. Leemans, hoofd van de KNO-afdeling aan het VU medisch centrum. „Nu wordt deze vorm van kanker vaak nog te laat ontdekt en dan is de patiënt niet meer te genezen. Vooral bij vrouwen neemt het aantal gevallen toe. In ons land komen er maar liefst 3000 nieuwe patiënten per jaar bij."

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21926648/__Steeds_meer_hoofd-halskanker__.html

 

Kanker bij honden en katten neemt fors toe


Het aantal gevallen van kanker bij honden en katten is de afgelopen jaren fors gestegen. In de periode 2007 tot en met 2012 verdubbelde het aantal kankergevallen bij deze huisdieren.

Dat constateert de Proteq Dier & Zorg, met 50 procent van de markt de grootste huisdierenverzekeraar van Nederland, uit een analyse van het aantal ingezonden declaraties.

'Deze stijgende trend zet zich ook voort in 2013'', aldus de verzekeraar.

Directeur Martijn Meijlink van Proteq Dier & Zorg zegt dat wanneer er kanker wordt geconstateerd, de eigenaren steeds vaker kiezen voor behandeling omdat er steeds meer mogelijk is.

Om die reden pleit de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren (UKG) in Utrecht voor een jaarlijkse controle van dieren bij de dierenarts.

Jaarlijks overlijden zo'n 180.000 dieren aan de gevolgen van kanker. ''Als we er op tijd bij zijn, is er tegenwoordig heel veel mogelijk voor mens en dier.

Doordat kanker op veel verschillende plekken kan zitten en de ziekteverschijnselen zich op vele verschillende manieren uiten, is het daarom zaak je dier regelmatig goed te onderzoeken'', zegt aldus chirurg Jolle Kirpensteijn van de UKG.

Door: ANP

http://www.nu.nl/wetenschap/3589604/kanker-bij-honden-en-katten-neemt-fors-toe.html

-De toename van hoofd-hals kanker ligt in de lijn van de onderzoeken die een verhoogde kans zien op o.a. hersentumoren bij langdurig mobiel bellen.

-De toename van kankers bij honden en katten ligt in de lijn van de onderzoeken op proefdieren (met name muizen/ratten) die blootgesteld worden aan de dagelijkse Wifi/Dect /UMTS etc.

Een mogelijke rol speelt ook de kortere levencycli en de uitwerking van o.a. beschadigd DNA op de volgende generatie(s)

Het nog ontbreken van een duidelijke verhoging van o.a. kanker en andere serieuze ziektebeelden bij de mens is voor veel instanties de reden om het elektrosmog probleem te negeren.

Zien we hier de eerste berichten van een significante stijging van deze serieuze ziektebeelden of zijn hier andere oorzaken voor aan te wijzen anders dan de immense toename van elektrosmog??


Onderzoeken zijn o.a. te vinden op Wirelessinfo : Informatie-Onderzoeken