celltower-300x189India is eén van de vooruitstrevende landen om de bevolking in te lichten en meer bescherming te geven voor de mogelijke gezondheidsgevaren van de mobiele communicatie.

De overheidsinstantie Department of Telecom (DoT) heeft een beleid afgesproken welke de telefoonretailers / verkopers verplicht om bij elke verkochte mobiele telefoon een informatiefolder aan de klant mee te geven. Hierin staan tips voor een verstandiger en veiliger mobiele telefoon-gebruik.

 

Dit beleid werdt door DoT aangekondigd in een overleg met een delegatie van activisten die zich grote zorgen maken over de veiligheid van deze draadloze communicatie. Ook is in dit overleg aangegeven dat de Department of Telecom gaat overwegen om zendmasten vlakbij schoolgebouwen te gaan verbieden.

Artikel in de Mumbai Mirror: http://www.mumbaimirror.com/mumbai/others/Mobiles-to-be-sold-with-safe-use-guides/articleshow/20433035.cms

 

*** Deze maatregelen volgen nadat eerder al de stralingsnormen voor zendmasten tot 1/10 van de huidige waarde zijn verlaagd.

http://www.stopumts.nl/doc.php/Berichten%20Internationaal/6851/india_regering_verlaagt_emissiewaarden_zendmasten_tot_een_tiende_van_huidige_waarde.

http://articles.economictimes.indiatimes.com/2012-07-18/news/32730933_1_radiation-exposure-mobile-towers-emf

 

*** Eind 2012 was er in de provincie/deelstaat Rajasthan al een gerechtelijke uitspraak die eiste dat zendmasten op scholen, ziekenhuizen en playgrounds (speeltuinen) moesten worden verwijderd.

http://articles.economictimes.indiatimes.com/2012-11-28/news/35408877_1_mobile-towers-cell-towers-s-israni

 

Nu Nederland nog.......