mccaughanDocent Dr James B. McCaughan van de University of Sydney was, juli 2013, genoodzaak te stoppen met zijn baan op de universiteit.

De docent kon niet goed meer functioneren door ernstige gezondheidsklachten die hij wijt aan o.a. de Wifi-installatie en het overmatig gebruik van smartphones in de universiteit.

Op een andere school was directrice Dr Marie-Therese Gibson om deze zelfde reden genoodzaakt te stoppen.

 

Het gevoelig worden voor deze Elektromagnetische Velden van o.a. Wifi-Dect apparatuur wordt ook wel "elektrogevoeligheid" genoemd.

Het algemene beeld van elektrogevoelige personen is dat meestal na jaren te zijn blootgesteld aan de velden van bijv. dichtbij geplaatste Wifi-apparatuur zij langzaam maar zeker al meer gezondheidsklachten krijgen. De spreekwoordelijke emmer is vol gelopen.

Klachten die elektrogevoeligen aangeven zijn heel divers. Enkele door de docenten omschreven klachten zijn: duizeligheid, druk op het hoofd, rare hoofdpijnen, extreme moeheid, verminderd denkvermogen...

Deze klachten doen zich na verloop van tijd al sneller voor. Ook ijlen deze klachten ook langer na en kunnen lijden tot bijv. ernstige slapeloosheid.

 

Erkenning Elektrogevoeligheid

Elektrogevoeligheid wordt in de meeste landen niet officieel erkend. Dit heeft onder andere te maken met het ontbreken van een wetenschappelijk onderbouwd werkingsmechanisme. De processen in het lichaam die zorgen voor de elektrogevoeligheid zijn nog grotendeels onbekend wat voor overheden een reden is om deze klachten niet te erkennen.

Echter zijn er wereldwijd al meer personen die aangeven gezondheidsklachten te krijgen van stralingsbronnen als bijv. Wifi, Dect. Diverse overheden zijn dan ook onderzoeken gestart om deze elektrogevoeligheid beter in kaart te brengen.

Zo ook is de Nederlandse overheid een onderzoek gestart om te inventariseren hoeveel personen last ondervinden van Elektromagnetische Velden (EMV) In dit onderzoek wordt, middels een enquette, aan  huisartsen en arbo-artsen gevraagd hoeveel en welke gezondheidsklachten bij hun bekend zijn.

Link naar Enqueteformulier:

http://www.stopumts.nl/pdf/Huisarts%20vragenlijst%20EMV%20klachten_inkijkexemplaar.pdf

 

 

Nieuwsbericht over Dr Marie-Therese Gibson en Dr James B. McCaughan:

http://www.news.com.au/technology/dr-marietherese-gibson-resigns-from-tangara-school-for-girls-over-wifi-health-worries/story-e6frfrnr-1226729172333

Ervaringsverhaal van Dr James B. McCaughan:

https://docs.google.com/file/d/0B1KQ639Tc1Z9WTl4RG5oSjRRS0k/edit?pli=1