burn outHet aantal personen met burn-outklachten is de afgelopen jaren sterk gestegen. Het onderwijs heeft het hoogste percentage van alle arbeidsmarktsectoren.

Welke rol speelt de grootschalige introductie van tablets, e-learning, wifi in de klas hierin?

 

De introductie van draadloze toepassingen als tablets, wifi enz. in het onderwijs wordt door vele internationale experts sterk afgeraden. De reden hiervoor is dat de Elektromagnetische velden van deze apparatuur mogelijk schadelijke uitwerkingen kunnen hebben op de gezondheid van leerlingen en leraren.

De gehanteerde veiligheidsnormen voor deze apparatuur is volgens deze experts vele malen te hoog. Dit blijkt mede uit de duizenden wetenschappelijke onderzoeken die diverse effecten aantonen zoals:

- enkele/ meervoudige DNA-breuken

- beschadigingen van lichaamscellen (celstress)

- aantasting bloed-brein barrierre ( aantasting van het brein)

- oxidatieve stress (beschadiging lichaamscellen, lange termijn kankerverwekkende eigenschappen)

........

 

Effecten die zijn gevonden in 1800+ studies: http://www.bioinitiative.org/conclusions/

Vele studies zijn ook te vinden op: http://www.powerwatch.org.uk/science/studies.asp

 

Vele personen ervaren soortgelijke klachten

Naast deze onderzoeken is het aantal personen dat aangeeft gezondheidsklachten te krijgen van draadloze apparatuur ook sterk stijgende. Klachten die worden ervaren zijn divers waaronder: hoofdpijn, duizeligheid,trillerig, niet helder kunnen nadenken, een waas in het hoofd voelen, prikkelbaar, concentratieproblemen, slaapproblemen.....

Studies naar het aantal personen die deze onstane gezondheidsklachten linken aan het gebruik van draadloze apparatuur laten een globaal beeld zien van +/- 5% van de bevolking. Waar de laatste jaren een sterke stijging wordt gezien.

Dit zijn dus personen die hebben ervaren dat er een link is tussen draadloze apparatuur en gezondheidseffecten. Deze link is meestal na jarenlang proefondervindelijk ondergaan van blootstellingen geconstateerd. 

Het is hierdoor dan ook heel aannemelijk dat een zeer hoog percentage deze link (nog) niet ondervind maar dus wel gezondheidseffecten ervaart.

 

 Meer info over draadloze apparatuurgebruik op scholen: http://www.wifiinschools.com/

 

http://www.intermediair.nl/magazine/20151217/#11

Het onderwijs brandt mensen op

1 miljoen
Een miljoen Nederlanders hebben last van burn-outklachten. Het onderwijs heeft het hoogste percentage van alle arbeidsmarktsectoren: 21,3 procent (CBS/TNO,2014)

Het gemiddelde van alle sectoren in Nederland ligt op 14,4 procent. Brandt het onderwijs mensen langzaam maar zeker op?

Symptomen
Van Hemert: 'De symptomen zijn dat je geen zin meer hebt om naar je werk te gaan. Je bent trillerig als de klas voor de deur staat. Eind augustus denk je: straks moet ik weer, maar over acht weken heb ik herfstvakantie. Dat is eigenlijk geen vakantie, want je moet nakijken....

De typische burn-outpatient

In het onderwijs ligt het percentage mannen met burn-outklachten iets hoger (21,4 procent) dan het percentage vrouwen (21,2 procent)

Bij alle leeftijdsgroepen in het onderwijs ligt het percentage burn-outs boven de 20 procent. Uitschieters zijn mensen tussen 35 en 45 jaar (23,9 procent) en tussen de 55 en 65 jaar (23,6 procent)