kabinetsreactieEen onlangs gepubliceerde kabinetsreactie met het onderwerp ' 5G en gezondheid'  roept vele kritische reacties op.

In een uitgebreide reactie van Stichting EHS worden de problemen en tekort komingen rondom van deze kabinetsreactie besproken. 


[Jun 19]

 


Enkele uitspraken uit deze reactie van Stichting EHS:-  De ICNIRP norm is gebaseerd op aantoonbare korte termijn effecten bij opwarming van 
water en niet op de langere termijn biologische- en gezondheidseffecten bij de mens. De huidige ICNIRP norm is daarmee absoluut niet geschikt om de gezondheidsrisico’s voor de mens te meten. De kabinetsreactie gaat hier volledig aan voorbij.

-  De huidige draadloze technieken maken gebruik van gepulste (met een stroboscoop te vergelijken) straling. Volgens stralingsdeskundigen is deze gepulste straling de meest schadelijke van alle soorten elektromagnetische straling.

-  The Lancet van december 201811. Het artikel stelt dat een groeiende berg aan wetenschappelijk bewijs suggereert dat langdurige blootstelling aan radiofrequente elektromagnetische straling tot ernstige biologische- en gezondheidseffecten leidt. Verder wordt in The Lancet gesteld dat de ICNIRP normen, die alleen rekening houden met opwarming, bewezen ineffectief zijn gebleken om biochemische en fysiologische verstoringen te voorkomen. Zoals veranderingen in hersenactiviteit, immuunreacties, oxidatieve stress, DNA schade en een groter risico op kanker.

.............

 


Deze reactie van Stichting EHS is te vinden op:

www.stichtingehs.nl/publicaties/publicaties-stichting-ehs/doc_download/111-reactie-van-st-ehs-op-kabinetsreactie-5g-en-gezondheid